SECURITY

Marietta
Posted May 13, 2013 from Bulgaria
http://alterinformation.wordpress.com/2013/05/07/90512562/

HAVE YOU EVER THOUGHT ABOUT TURNING ALL THE STATES INTO ADMINISTRATIVE UNITS OF THE UN WHERE ALL CONVENTIONS ARE SIGNED BY THESE STATES - MAY BE THAT WILL BE THE PREFECT GLOBAL STRUCTURE TAHT WILL BRING SECURITY AND JUSTICE FOR ALL.

Comments 1

Log in or register to post comments
 • Marietta
  Jul 15, 2013
  Jul 15, 2013

  ОН се застъпи за Едуард Сноудън -A+ 10:22 | 13 юли 2013 | По света / Редактор Елица Петрова / обновено преди 2 минути Виж 1 снимка Според Нави Пилай хората трябва да бъдат уверени, че личното им общуване не е предмет на неоправдано изучаване от държавата Сн.: EPA/БГНЕС Върховният комисар на ООН по правата на човека Нави Пилай защити в изявление издирвания от САЩ бивш разузнавач на ЦРУ Едуард Сноудън, който публично разкри програми за шпионаж. Историята с Едуард Сноудън и разкритите от него масови нарушения на правото на неприкосновеност на личния живот повдигат редица важни въпроси, които държавите не могат да подминат, заяви върховният комисар на ООН по правата на човека Нави Пилай.

  Това беше първият й коментар по случая с бившия сътрудник на ЦРУ, който от три седмици се намира в транзитната зона на московското летище "Шереметиево", предаде БТА.

  Според Пилай "наблюдението без подходящи гаранции за защита на правото на неприкосновеност на личния живот в действителност може да се отрази отрицателно на осъществяването на правата на човека и основните свободи".

  Тя отбеляза, че в "член 12 на Всеобщата декларация за правата на човека и член 17 на Международния пакт за гражданските и политическите права, се казва, че никой не трябва да бъде подлаган на произволна намеса в личния му живот, семейството, жилището или кореспонденцията и че всеки човек има право на закрила от закона срещу подобна намеса или посегателства".

  По думите й "хората трябва да бъдат уверени, че личното им общуване не е предмет на неоправдано изучаване от държавата".

  Путин и Обама обсъдили казуса

  Бившият сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън заяви, че иска да остане в Русия, докато успее да отлети със самолет за Латинска Америка. Той обеща да не нанася вреди на САЩ, едно от условията да получи убежище в Русия. Сноудън получи политическо убежище във Венецуела.

  САЩ обаче дадоха да се разбере, че ако Русия даде политическо убежище на Едуард Сноудън, който издаде американски програми за следене на комуникациите, това може да навреди на отношенията между двете страни.

  В петък вечерта президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Барак Обама са обсъдили случая отново. Инициативата за телефонния разговор е бил от американска страна.

  "Путин и Обама обмениха мнения по въпросите на двустранното сътрудничество и тематиката, свързана със сигурността. Освен това те обсъдиха ситуацията около Сноудън", каза говорителят на Путин Дмитрий Песков.